MegaVoice LuisterBijbels

Waarom een MegaVoice LuisterBijbel?

 

MegaVoice staat voor kwaliteit. Oprichter Tom Treseder is de uitvinder van de LuisterBijbel op zonne-energie. 10 jaar voordat de eerste MP3-speler op de markt kwam, had MegaVoice haar luisterbijbels al beschikbaar op het zendingsveld!

 

Hieronder een artikel over MegaVoice LuisterBijbels en oprichter Tom Treseder:

 

De stilte doorbroken  

In 1986 begon in Australië een groep mannen te bidden om een manier te vinden waarop ze de miljarden mensen die zelf niet kunnen lezen konden bereiken met God’s Woord.

Eén van deze biddende Australiërs was de directeur van de Bible Society, genaamd Tom Treseder. Het was Tom zijn droom om een manier te vinden om de complete Bijbel af te kunnen spelen met een apparaat dat geen bewegende delen zou hebben – eentje die niet kapot zou kunnen gaan door technische mankementen.

Het zou nog 10 jaar zou duren voordat de MP3-speler uitgevonden zou worden, dus de grenzen van wat technisch gezien mogelijk was moest tot het uiterste beproeft worden om ’s werelds eerste digitale luisterbijbel te creëren.

 

God bracht in 1988 Ken Crowell, een christelijke amerikaanse technisch ingenieur, op het pad van Tom Treseder.

In die periode waren Ken en zijn vrouw Margie druk bezig hun bedrijf van de grond af op te bouwen. De Crowells waren al bezig met het ontwikkelen van radio’s met vaste voorkeuze-zenders, voor gebruik door zendelingen. Ze deden dit samen met de Canadees Allen McGuirl en de Amerikaan Harold Kent.

 

Zo stelde God een internationaal team samen voor Zijn plannen.  

De Crowells en de Treseders deelden hun passie voor de Bijbel en hielden voor ogen dat miljarden niet-lezers God’s Woord in hun eigen taal zouden kunnen hóren! Ze stelden zich tot doel om een complete Bijbel digitaal op te nemen en af te kunnen spelen; een enorme duur van wel 80 uur aan audio. Vooral als je bedenkt dat de maximum geheugencapaciteit van de techniek van toen maar 30 seconden was!

Het team had zéker nog bergen werk te verzetten.Na enorme technische uitdagingen te hebben overwonnen, bracht het team de afspeelduur van de luisterbijbel op 15 minuten, verlengden het toen tot 30 minuten, 60 minuten en verder.

 

Vandaag de dag is de digitale MegaVoice luisterbijbel een feit. De Crowells en de Treseders hebben God de eer gegeven door te zeggen: “Het is werk van de Heer en het is wonderlijk in onze ogen”.  

Luister naar de Bijbel